Basisinkomen en marktregulatie – een formule voor succes

Opdat het leefbaar Basisinkomen Gegarandeerd kan werken vereist het een economisch model dat efficiënt dient te zijn en dat een zeer specifieke regulatie dient te volgen. En net zoals men voedsel zou reguleren en het bijvoorbeeld als ‘veilig voor consumptie’ zou certificeren, zo zal men bedrijven als ‘veilig voor de economie’ moeten certificeren en hier binnenin zal men manieren moeten construeren om ervoor te zorgen dat bedrijven niet worden gebouwd op de ideologie van competitie, maar op het beginsel van profijt en kwaliteit. Daarom zal de prijsvorming gecertificeerd moeten worden om voldoende en effectief te zijn om ervoor te zorgen dat ten minste het minimumloon uitbetaald wordt aan werknemers en de bedrijfseigenaar winst maakt en de ingekochte hulpmiddelen betaald worden tegen een prijs die voor winst zorgt, om ervoor te zorgen dat het bedrijf meegaand is en dat de beweging van de omzetbelasting en btw ervoor zorgt dat zowel de regering als het Basisinkomen effectief is. Dan zal de consument in staat zijn om van bedrijven te kopen die voor een kwalitatief goed product zorgen, wetende dat ze participeren in een economisch systeem dat zorgt voor ieders individuele overleving met het garanderen van een Basisinkomen.

Dit te doen zal er uiteraard voor zorgen dat zaken als armoede en zaken als schuld en de vele psychologische kwesties die ontstaan ​​vanwege de stress rond geld zullen beginnen te verdwijnen uit de maatschappij. En de echte vraag en aanbod zal gebaseerd worden op kwaliteit en voorkeur en volgens dat principe uiteraard, behoort het nodige onderzoek gedaan en gefaciliteerd te worden vóórdat men een nieuw product op de markt brengt om ervoor te zorgen dat je geen middelen verspild op een ‘zou kunnen’, maar dat je het eerder baseert op de effectieve presentatie van een product wat een markt zal hebben en dus gevraagd zal worden en vervolgens biedt men het aan.

Dus vraag eerst en dan aanbod. Dit kan vrij gemakkelijk gerealiseerd worden en dient het deel te zijn waar psychologie een rol speelt, waar men ervoor kan zorgen dat de manier waarop een persoon het product beoordeelt duidelijk omschreven wordt als iets waar ze mogelijk in geïnteresseerd kunnen zijn om te kopen en dat het geschatte marktaandeel wordt vastgesteld. Dat dit alles over  en weer gecheckt is met de hoogte van de beschikbare inkomens – t.w. de beschikbare hoeveelheid geld in het budget van de consument – of het werkelijk realistisch is dat een dergelijk punt kan werken? En zo kan men ervoor zorgen en dus geen bedrijven openen die gegarandeerd zijn te mislukken omdat het gedegen onderzoek niet wordt gedaan en dus genereren de bedrijven die WEL functioneren voldoende winst wat men een mate van succes geeft waar een goede planning in zal voorzien.

Basisinkomen begint met de afschaffing van directe belastingen en rente

Er zal niet langer een noodzaak zijn aan directe belastingmethoden, omdat de rol en de taken die de overheid vereist zal zijn uit te voeren en te financieren, minimaal zullen zijn. Rente zorgt ervoor dat banken rijker worden en ook de 10% die al heel erg veel geld bezitten. In de prijs van wat je koopt zit een deel rente, dit kan wel 45% van het bedrag zijn. Dit geld gaat naar die genoemde bankiers en vermogende investeerders. Rente bevordert zo de groei van de ongelijkheid in de samenleving. Daarom is kiezen voor een rentevrij systeem een eerste stap in het stoppen de geldhoeveelheid uit de samenleving weg te laten stromen. De staatsschuld kan vergeven worden, bezuinigingen zullen stoppen en investeren in mensen en ondernemerschap kan beginnen.

Sylvie Jacobs
Mensenrechtenpractivist