Basisinkomen en Werk

De Basis zou graag willen dat iedereen het basisinkomen krijgt om de armoede in ons land te bestrijden. Er zijn mensen in ons land die onder de nederlandse armoedegrens leven en die mensen kunnen dus niet meedoen in onze maatschappij. Mensen die nu in de bijstand zitten worden elke keer weer achter hun broek gezeten door de gemeente om toch maar eens te gaan werken, of in ieder geval “vrijwilligerswerk” te gaan doen. Op het moment dat het basisinkomen ingevoerd is dan kan de controle daarop vervallen wat flink geld bespaard.

Op het moment dat mensen het basisinkomen hebben en gaan werken dan krijgen zij (als ze fulltime werken) zeker € 100 per week erbij. De vervelende, meestal de laagbetaalde banen, worden dan misschien niet meer ingevuld. De werkgever zal dan of zelf het werk moeten doen of robots inzetten of de hij zal dan meer moeten gaan betalen.

Door het basisinkomen in te voeren zullen we zien dat de voedselbanken overbodig worden. Dat de zorg minder gaat kosten want als je stress hebt en geen goede voeding kunt betalen wordt je eerder ziek.

Als de mensen wel iets te besteden hebben kunnen ze ook meer gaan nadenken over onze aarde dat die ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog leefbaar zal moeten zijn. Als je elke dag in de overlevingsstand staat dan heb je daar geen oog voor.

Met het basisinkomen kun je jezelf, als je dat wilt, meer gaan ontwikkelen door middel van een studie of cursus.

Armoede is de grootste kostenpost in de samenleving, die bovendien ook nog veel leed veroorzaakt.