Kieskring 2: Friesland

Kieskringcoördinator

Janet van der Slikke

Kieskringcoördinator

De volgende gemeenten vallen onder deze kieskring:

Achtkarspelen
Ameland
het Bildt
Dantumadeel / Dantumadiel
Dongeradeel
Ferwerderadeel / Ferwerderadiel
Franekeradeel
De Friese Meren / De Fryske Marren
Harlingen
Heerenveen
Kollumerland en Nieuwkruisland
Leeuwarden
Leeuwarderadeel
Littenseradeel / Littenseradiel
Menaldumadeel / Menameradiel
Ooststellingwerf
Opsterland
Schiermonnikoog
Smallingerland
Súdwest-Fryslân
Terschelling
Tietjerksteradeel / Tytsjerksteradiel
Vlieland
Weststellingwerf
  • Almere
  • Dronten
  • Lelystad
  • Noordoostpolder
  • Urk
  • Zeewolde

Wil jij meedoen als kandidaat bij de Tweede Kamer- of Gemeenteraadsverkiezingen voor De Politieke Partij voor Basisinkomen (Basisinkomenpartij)? Of wil jij partij werkzaamheden doen in jouw eigen gemeente?  Klik dan hiernaast op de knop.

Alle berichten van onze afdeling

Vergaderen

Laatste nieuws:

Op 4 juni 2022 is er de Ledenvergadering van de Vereniging Basisinkomen en een lezing over het onvoorwaardelijk basisinkomen in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.
Het is op de keizersgracht 566 en begint om 12:50 tot 17:00 (12:30 inloop). Entree is gratis, maar wel aanmelden via: via de website i.v.m. catering:
https://basisinkomen.nl/events/lezing-van-philippe-van-parijs-in-amsterdam/

Klimaat, pandemie, oorlog: is het wel het juiste moment om voor het basisinkomen te pleiten?

Lezing van Professor Philippe van Parijs

4 juni, Keizersgrachtkerk (K566) Amsterdam

15.00-15.45 lezing
15.45-16.00 discussie
16.00-17.00 borrel

Philippe van Parijs studeerde economie, rechten, sociologie en linguïstiek en behaalde een doctorsgraad aan de Universiteit van Oxford. Hij is hoogleraar aan de Université catholique de Louvain en de Harvard-universiteit Hij geniet wereldwijde bekendheid als promotor van het basisinkomen. In die hoedanigheid stichtte hij in 1986 het Basic Income Earth Network. Van Parijs spreekt Frans, Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees.


De Politieke Partij voor Basisinkomen heeft een zetel behaald in de stadsdeelraad Oost!!. Kiezers bedankt voor uw stem. Hebt u iets te melden met betrekking tot het beleid in Amsterdam Oost? Stuur dan een email naar ron.smit@basisinkomenpartij.nl


De Politieke Partij voor Basisinkomen doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam !!
Wij zijn onderdeel van de nieuw op te richten lijst samen met de De Groenen en Piraten Partij. De lijstnaam is De Groenen Basis Piraten
De eerste vergadering in Amsterdam kan samen met het Basisteam Amsterdam op zaterdag 30 oktober van 14:00 tot 17:00. De Vinse school, Palmstraat 11, Amsterdam – Route naar Palmstraat 11
Contactnummer: 0631950038. Alexander Vinkenoog Vinse school. Zie ook de strategie die word besproken:

Vbi strategie Basisinkomen

De tijd is rijp voor het invoeren van een onvoorwaardelijk basisinkomen in Nederland. Mee eens?
Kom naar de vergadering!. 
We gaan dan samen, met andere organisaties die zich inzetten voor het basisinkomen, onze krachten bundelen. We willen een nieuwe koers gaan varen. Met (minstens) een zetel voor de Politieke Partij voor Basisinkomen in de gemeenteraad (maart 2022) en uiteindelijk ook in de Tweede Kamer krijgen we een eigen stem. Zonder een politieke poot in de politiek gaat het niet lukken. We blijven van onderop mensen bewust maken en mobiliseren maar uiteindelijk zal het basisinkomen in de Tweede Kamer vorm moeten krijgen.

Het is al snel maart, en we hebben jullie nodig om mee te denken en mee te werken aan een strategie.

De volgende organisaties en personen zijn ook uitgenodigd:
Extinction Rebellion; FNV; Collectief Kapitaal; Flora for Life; de basisinkomen teams van D66, Volt en Groen Links; Maatschapwij.nu; Empowerment Coöperatie Amsterdam; Koen Bruning jongeren secretaris Vereniging basisinkomen; Bijstandsbond, Lef, Aron Hammond (jongere); De Politieke Partij voor Basisinkomen (Basisinkomenpartij)
Mochten jullie andere organisaties kennen of personen/jongeren waarmee je graag samen zou willen samenwerken om te komen tot het invoeren van een basisinkomen in Nederland? Nodig ze uit voor deze avond.
Kom je ook?
Laat het even weten.
tot dan.
Susan Delsing
voorzitter Team Amsterdam
Vereniging Basisinkomen
0614337986

Op 25 september is er de Dag van het Basisinkomen op het Museumplein in Amsterdam. Komt allen. Korte impressie van de aftrap. Daarna is de eerste vergadering van PPvB afdeling Amsterdam in samen met het Basisteam Amsterdam van de Vereniging Basisinkomen gepland. Deze zou plaats vinden op de Rijnstraat 115 in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, echter deze lokatie is te klein vanwege de verwachte opkomst. Aanvullend vergaderen kan via het bekende programma Skype op de computer.


Aandachtspunten

Een aantal links hieronder moeten nog worden aangepast voor de verkiezingen in 2022, omdat een aantal dingen pas later beschikbaar komen. De nieuwe flyer (zie onder) word gemaakt, waarop de nieuwe speerpunten van de PPvB afdeling Amsterdam staan. Hier zijn aanpassingen mogelijk van de leden. Ook de Stemwijzer moet ingevuld worden. Ook de OSV software moet worden gedownload. Dit is pas eind december beschikbaar.

Flyer Basisinkomen Partij afdeling Amsterdam 2022

Informatie ondersteuningsverklaringen Amsterdam 2018

Formulier H4 ondersteuningsverklaring

Infomatie van de Gemeente m.b.t Ondersteuningsverklaringen

Digitale Poster ten behoeve van GR18 verkiezingsborden

Presentatie Leefbaar Basisinkomen 2022

Antwoorden Kieskompasvragen

Online vergaderen PPvB Amsterdam op Skype