Betaalbare en Duurzame Energie
Duurzaam Ontwikkelingsdoel 7
Betaalbare en duurzame energie is een basisbehoefte. Via de gekozen regering/overheid en de belastingen dragen wij hier samen zorg voor. De energievoorziening wordt in onze ogen het beste nationaal georganiseerd. Net als de sociale voorzieningen en de zorg kent ons huidige energiestelsel een overvloed aan aanbieders en prijs varianten wat zeer onduidelijk is voor de consumenten. Een nationale aanpak van deze basisbehoefte garandeert een eenduidige en heldere lijn in het energiebeleid.
Door de invoering van het basisinkomen is er meer tijd om innovativiteit en nieuwe ondernemingen te stimuleren. Deze innovativiteit zal ook zorg dragen voor verduurzaming van de energiemarkt. Lokale energie collectieven kunnen opgezet worden zodat er geen energie verloren gaat door transport.
Met een basisinkomen kan gespaard worden en er zal geld overblijven. Iedereen mag zelf kiezen wat er met het eigen geld gebeurd, maar het blijkt dat als er mogelijkheden zijn om het geld te investeren in een eigen huis en daarmee ook nog te verduurzamen dat dit gebeurd. Zo wordt er momenteel onder andere geïnvesteerd in zonnepanelen, warmtepompen en isolatie.
Klik op deze link voor meer info over de officiële doelstelling (Bron: sdgnederland.nl)
Mis jij een onderwerp in deze sectie of is er een onderwerp waar je graag een artikel over zou willen lezen? Neem dan contact met ons op!
Deze pijler sluit aan bij de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) en vormen de basis voor onze visie. Deze SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.