Duurzame Steden en Gemeenschappen
Duurzaam Ontwikkelingsdoel 11
Als je steden inclusiever en veiliger wil maken, dan is een basisinkomen nodig. Door het basisinkomen hebben mensen meer tijd om zich in te zetten voor het verbeteren van de eigen leefomgeving, ze zullen groepsverbanden aangaan om zich hiervoor in te zetten.
Met een basisinkomen kunnen mensen er bijvoorbeeld voor kiezen om zich in te zetten voor voedselproductie in de stad. Zo wordt de afstand kleiner van het voedsel naar de mensen. Minder stikstof door excessief goederenverkeer. Ongebruikte daken en grond in de stad kunnen hiervoor worden gebruikt. Meer mensen hebben daardoor toegang tot gezond en voldoende voedsel. Dit is ook betaalbaar voor mensen door invoering van het basisinkomen. Dit leidt tot innovaties als het gaat om het verduurzamen van de voedselproductie zoals bijvoorbeeld vertical farming.
Klik op deze link voor meer info over de officiële doelstelling (Bron: sdgnederland.nl)
Mis jij een onderwerp in deze sectie of is er een onderwerp waar je graag een artikel over zou willen lezen? Neem dan contact met ons op!
Deze pijler sluit aan bij de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) en vormen de basis voor onze visie. Deze SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.