Ongelijkheid verminderen
Duurzaam Ontwikkelingsdoel 10
Te grote economische ongelijkheid versterkt negatieve krachten in de samenleving zoals bijvoorbeeld criminaliteit, ongelijke kansen op goed onderwijs, invloed op veranderingen blijft bij een kleine groep. Het basisinkomen heeft een positief effect op deze ongelijkheid doordat iedereen in ieder geval gelijke begin kansen heeft. Invoering van een leefbaar basisinkomen vermindert stress, woede en agressie. Discriminerend beleid en regelgeving zoals kunstmatige armoede wordt gestopt.
Mensen hebben door het invoeren van het basisinkomen toegang tot de vooruitgang door innovaties. Zij maken deel uit van de samenleving en ervaren dat ook.
Klik op deze link voor meer info over de officiële doelstelling (Bron: sdgnederland.nl)
Mis jij een onderwerp in deze sectie of is er een onderwerp waar je graag een artikel over zou willen lezen? Neem dan contact met ons op!
Deze pijler sluit aan bij de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) en vormen de basis voor onze visie. Deze SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.